Vrienden van  Forrest

 

De 3 pony's aanwezig op de opvang werden gered van de slacht;. Zij zijn de enige paardachtigen bij Forrest & Friends

3 paarden in de opvang

Klein tekstje omtrent de diersoort

aantal diersoort in de opvang

Klein tekstje omtrent de diersoort

aantal diersoort in de opvang

Hanen worden jammer genoeg niet al te best behandeld in onze maatschappij. Iedereen wil graag kippen, maar een haan zorgt enkel voor overlast. Hij kraait in de vroege uurtjes en legt geen eitjes. Om deze reden worden de dieren vaak gedood. Daarbij komt nog dat veel mensen het "leuk" vinden om eitjes te laten uitkomen, tot ze beseffen dat 50% daarvan haantjes zijn. Dan moeten ze plots weg, hoewel er wel bewust gekozen werd om de eieren te laten uitkomen. Om die reden bouwden we in juni 2018 een hanenweide. 600m² enkel en alleen voor hanen, de omvang van het hanenprobleem werd nogmaals duidelijk toen twee maanden later de weide al vol zat met 80 hanen. Om de gezondheid (mentaal en fysiek) van de aanwezige hanen te waarborgen, worden er momenteel geen hanen meer opgevangen. De vraag tot opvang daalt jammer genoeg niet, dagelijks krijgen we nog vraag om een haan op te vangen.

29 hanen in de opvang

Onze runderen komen allemaal van dezelfde boer. Hij zou hen normaal moeten euthanaseren omdat ze economisch geen waarde hadden en hem zelfs verlies zouden opleveren om hen te houden. Hij vond dit echter een spijtige zaak en vroeg eerst aan ons of wij hen wilden overnemen. uiteraard wilden we deze leventjes redden. Zij kunnen, beter dan ons, het verhaal van de melkindustrie naar buiten brengen.

1 rund in de opvang

Onze schapen komen van verscheidene plaatsen. Sommigen werden gered van de slacht, anderen vonden een weg om zichzelf te redden van de slacht. Sommigen werden weggehaald vanwege verwaarlozing of afgestaan door de boer, gezien ze te ziek waren en vermoedelijk zouden sterven zonder diergeneeskundige zorgen.

13 schapen in de opvang

De geiten in onze opvang kwamen van particulieren, werden gedumpt of zijn gered van de slacht. Sommigen van hen zijn zeer aanhankelijk, anderen willen liever rust. We luisteren naar de noden van elk dier apart en zorgen dat er genoeg aandacht is voor sommigen en dat anderen kunnen genieten van hun leven in de groep.

10 geiten in de opvang

Bij Forrest & Friends focussen we ons voornamelijk op varkens. De reden hiervoor is dat we doorheen de jaren als vrijwilliger in verscheidene asielen, merkten dat er veel te weinig opvang voor deze dieren bestaat. Varkens zijn dus het meest vertegenwoordigd bij ons. Enerzijds zitten er veel hangbuikvarkens in de opvang. Deze dieren worden vaak gedumpt, verwaarloosd of gewoon weggegeven gezien "niet gewenst". We doen ons best deze dieren te herplaatsen, maar sommigen mogen ook bij ons blijven vanwege gezondheidsproblemen of een oudere leeftijd. Anderzijds hebben we een heel aantal "vlees"varkens. Deze dieren komen om verschillende redenen bij ons. Sommigen werden gered van de slacht, anderen werden cadeau gegeven bij een trouw of werden gedumpt door kinderboerderijen om plaats te maken voor jongere, schattigere dieren. Deze grote varkens worden niet herplaatst en blijven sowieso bij ons zodat we hen een veilig leven kunnen verzekeren.

51 varkens in de opvang

 

OPENINGSUREN

ADRES

TELEFOONNUMMER

Bij Forrest & Friends zijn er geen vaste openingsuren. Voor een bezoekje ben je steeds welkom op onze opendeurdagen. In verband met adoptie of afstand van een dier, gelieve ons telefonisch of via mail te contacteren.

Bredestraat 128
3293 Kaggevinne (Diest)

België

0497 / 60 51 05

CONTACTEER ONS

MAILADRES