Q & A

Bezoektijden / openingsuren

bij Forrest & Friends zijn er geen openingsuren. 
Bezoeken is enkel mogelijk tijdens bezoekweekends, die twee keer per jaar georganiseerd worden. 
Deze bezoekweekends worden enkele maanden op voorhand aangekondigd op onze facebookpagina. 
Als meter/peter kan je onze dieren bezoeken zo vaak je wil. Meer info over peter/meterschap? klik hier.

Peter-/meterschap, wat houdt dat in en hoe word ik peter of meter van een dier? 

meer info over peter-/meterschap kan je hier vinden.

Steunen

Wil je ons graag steunen, hier vind je alle manieren waarop je de opvang kan steunen! 

Wat is Forrest & Friends juist?

Wil je weten wie we zijn en wat we juist doen? Wie zijn de mensen achter Forrest & Friends en wie is Forrest? Klik hier.

Wil je graag een dier adopteren?

Forrest & Friends is een animal santcuary, dit wil zeggen dat onze dieren voor het leven bij ons blijven en niet ter adoptie zijn. Daarnaast zijn we ook een erkend varkensasiel. Sommige hangbuikvarkens zullen dus ter adoptie komen. Klik hier voor meer info over adopties en welke dieren ter adoptie zijn. 

Zoek je opvang voor een dier?

Hangbuikvarkens

Omdat de vraag tot opvang van hangbuikvarkens zo enorm is, moeten we helaas een wachtlijst maken.  

Wanneer er opnieuw een plaats vrij is op de opvang, zal de volgende op de wachtlijst gecontacteerd worden.  

Voor jonge, gezonde hangbuikvarkens gaan we steeds op zoek naar een nieuwe thuis. Deze varkens zullen dus waarschijnlijk niet voor altijd op onze opvang blijven. We maken er uiteraard ons werk van om een geschikt adoptiegezin te zoeken! 

  

Wanneer er een plaatsje vrijkomt, vragen we een afstandsbijdrage van €42 per hangbuikvarken. Dit dekt voor ons de voederkosten voor een half jaar. Er wordt verwacht dat het dier gebracht wordt naar de opvang. Indien dit absoluut niet mogelijk is, wordt een extra transportkost van €1 per kilometer gevraagd.  

Enkel vrouwelijke hangbuikvarkens en gecastreerde mannelijke varkens zijn welkom op de opvang. Indien je een niet gecastreerd beertje hebt, verwachten we dat hij gecastreerd wordt 4 weken voor hij naar onze opvang komt.  

  

Forrest & Friends gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Om deze reden kan niet elk dier direct bij ons terecht, maar doen we wel ons uiterste best voor elk dier aanwezig op de opvang. 

  

Zet je graag jouw varken op onze wachtlijst? Ga dan verder met het invullen van dit formulier  

Hanen

Ook bij hanen is de vraag tot opvang enorm geworden waardoor we een wachtlijst hebben moeten aanmaken. 
De dieren op deze lijst kunnen bij ons terecht komen wanneer we een plaatsje vrij hebben en daarna zoeken we een geschikt gezin voor hen. 

Wanneer er een plaatsje vrijkomt, vragen we een afstandsbijdrage van €20 per haan. Dit dekt voor ons de voederkosten voor een half jaar. Er wordt verwacht dat het dier gebracht wordt naar de opvang. Indien dit absoluut niet mogelijk is, wordt een extra transportkost van €1 per kilometer gevraagd.  

  

Forrest & Friends gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Om deze reden kan niet elk dier direct bij ons terecht, maar doen we wel ons uiterste best voor elk dier aanwezig op de opvang. 

  

Zet je graag jouw haan op onze wachtlijst? Ga dan verder met het invullen van dit formulier.

Andere dieren

Als Sanctuary vangen we momenteel enkel nog geiten, schapen en runderen op uit de industrie, niet meer van particulieren. 
 

paardachtigen (pony's, ezels, paarden), konijnen, knaagdieren, hennen, duiven en wilde dieren vangen we momenteel niet op. 

Diergeneeskundig advies?

Heb je een gewond of ziek dier en zoek je deskundig advies, dan raden we je aan een dierenarts met de juiste specialisaties te zoeken. Wij kunnen geen diergeneeskundig advies geven via mail of chat en zijn enkel actief als dierenarts op de opvang. 

ADRES

TELEFOONNUMMER

Bredestraat 128
3293 Kaggevinne (Diest)

België

0497 / 60 51 05

MAILADRES

OPENINGSUREN

CONTACTEER ONS

Bij Forrest & Friends zijn er geen vaste openingsuren. Voor een bezoekje ben je steeds welkom op onze opendeurdagen. In verband met adoptie of afstand van een dier, gelieve ons telefonisch of via mail te contacteren.