Adoptie

hanen

Waarom hanen?

Hanen, over het algemeen hebben ze een slechte naam. Ze kraaien, leggen geen eitjes, bedrijven soms iets te vaak de liefde waardoor de hennen helemaal kaal worden en durven wel eens een meningsverschil te hebben met hun mannelijke soortgenoten.
Hoewel dit in zekere zin klopt, zijn ze toch bijzonder en helemaal geen slechte naam waard!

Ben je al eens in onze hanenweide geweest? Zo niet, dan moet je dit echt eens doen!
Hier leven zo’n 80 exemplaren samen, zonder vrouwen, in harmonie. Ze komen in alle kleuren en maten wat hun als groep echt prachtig maakt om naar te kijken. En al dat vechten? Laat de hennen weg en deze stoere binken kunnen perfect met elkaar leven.

Hennen vinden altijd een nieuwe thuis, zonder enig probleem. Daarom zullen er hier nooit hennen vertrekken zonder een haan. Indien je al een haan hebt en enkel nog hennen wil adopteren, hebben we daar alle respect voor, alleen zal je ze dan niet bij ons adopteren.

Woon je een beetje afgelegen, heb je nog geen hennen en wil je iets betekenen voor kippen? Adopteer dan een bende hanen! Zij hebben echt hulp nodig. Heb je een groep hennen, zet er een haan bij! Hennen vinden het leuk om een man in hun groep te hebben. De haan beschermt hen, roept hen wanneer er eten is en zorgt vaak voor een soort orde in de groep.

Vereisten voor adoptanten

De hanen moeten uiteraard in een liefdevol gezin terecht komen. De hanen mogen nooit geslacht worden, er mogen geen wedstrijden mee gedaan worden en er mag niet mee gekweekt worden. 
Qua oppervlakte verwachten we dat de dieren minstens 10m² per dier krijgen. Indien je bijvoorbeeld 4 hennen hebt en 1 haan wil adopteren dan moeten ze minstens 5m x 10m grond hebben. 

Ter adoptie 

ADRES

TELEFOONNUMMER

Bredestraat 128
3293 Kaggevinne (Diest)

België

0497 / 60 51 05

MAILADRES

OPENINGSUREN

CONTACTEER ONS

Bij Forrest & Friends zijn er geen vaste openingsuren. Voor een bezoekje ben je steeds welkom op onze opendeurdagen. In verband met adoptie of afstand van een dier, gelieve ons telefonisch of via mail te contacteren.