1/32

varkens

Sien kwam samen met Luuk bij Forrest & Friends terecht op 11/03/2018. Beide brachten hun leven door in een kinderboerderij in Nederland, maar van het nieuwe bestuur mochten deze lieverds niet blijven. Een medevegan en hun vaste verzorger gingen dan maar op zoek naar een andere plaats, want anders was het slachthuis hun volgende bestemming! Gelukkig vonden ze ons

Peter:

Sien

Meter:

Gitta Zwijnenburg, Marinke Ekniram, Yasmine Delvaux

Onze grote vriendelijke reus! Luuk is een gecastreerde beer van 3 jaar, waarschijnlijk vandaar zijn grootte :D Luuk kwam samen met Sien bij Forrest & Friends terecht op 11/03/2018. Beide brachten hun leven door in een kinderboerderij in Nederland, maar van het nieuwe bestuur mochten deze lieverds niet blijven. Een medevegan en hun vaste verzorger gingen dan maar op zoek naar een andere plaats, want anders was het slachthuis hun volgende bestemming! Gelukkig vonden ze ons

Peter:

Luuk

Meter:

Hanne Cools, Emmy Van Aken

Vincent Thys

Kattie is een landrasvarken dat als big cadeau werd gedaan bij een huwelijk. Een traditie in België die waarschijnlijk ooit ontstond als een "levend vlees cadeau", maar die is uitgegroeid tot de ultieme grap! Het kersverse koppel komt thuis en er zit een big in de tuin. De mop is er al snel af wanneer de vraag komt "en wat doen we er nu mee?". Waarschijnlijk gebeurt dit vaker dan wij weten en gaat het biggetje terug naar een boer. Gelukkig voor Kattie was er een familielid bereid haar op te vangen. 6 jaar lang mocht Kattie daar verblijven maar door een verhuis is er nu geen plaats meer voor deze reus. Ze mag nu oud worden bij Forrest&Friends Dieren zijn geen speelgoed voor de kindjes, geen grap voor een huwelijk en niet om op te eten! Kattie kwam op 5/03/2018 bij Forrest&Friends

Peter:

Kattie

Meter:

Sandra Stockmans, Karin Smets

Jefke is in juni 2014 samen met Jean en Johnny door ons geadopteerd vanuit een ander asiel. Ze waren toen allen zo'n 1,5 maand oud. Hij is daar toegekomen met een gebroken poot en schurft. Gelukkig is zijn poot volledig geheeld en ook zijn mooie krullen staan er weer. Jef is een ietwat uniek ras in België; Het is namelijk een Mangalitza of Hongaars wolvarken. Dit ras wordt gehouden omwille van zijn uitermate goede resistentie aan allerhande natuurfacturen van brandende zon tot ijzige temperaturen. Jefke is de leider van de weide zondar dat hij er ooit om moet vechten. Hij weet zelf ook niet hoe groot hij eigenlijk is en dit uit zich soms in grappige speelgevechten met Jean en Johnny. Als er ergens iets te eten valt staat hij steeds op de eerste rij. Al bij al is het een 'gentle giant'.

Peter:

Jef

Meter:

Nathalie Vanden Hautte, Anneke Deramaix

Jean is in juni 2014 samen met Johnny en Jefke door ons geadopteerd vanuit een ander asiel. Ze waren toen allen zo'n 1,5 maand oud. Jean is een avontuurlijke man die graag de andere varkens en geiten plaagt. Vooral speelvechten met Jefke, die ondertussen vele malen groter is dan hem, is een van zijn voornaamste hobby's. Verder is hij een allemansvriend.

Peter:

Jean

Meter:

Iza Bonami, Manuela Vranken

Nicolas Lecocq

Johnny is in juni 2014 samen met Jean en Jefke door ons geadopteerd vanuit een ander asiel. Ze waren toen allen zo'n 1,5 maand oud. Johnny is een ietwat schuwe beer die met zijn vele huidplooien het typische hangbuikzwijnuiterlijk heeft. Hij is zeer vriendelijk naar alle andere dieren toe.

Peter:

Johnny

Meter:

Alyssa Demulder, Patty Vanlangenaker

Deze oude dame staat altijd klaar voor een aaitje, zeker als er een hapje eten volgt :) Ze werd geadopteerd uit een asiel. Bij de nieuwe baasjes is ze bevallen van Judith, Jasper, Jenny, Jacky en Jolien. Aangezien er toen plots 7 varkentjes waren ipv 2, werd het toch een beetje veel en kwamen ze bij Forrest & Friends terecht!

Peter:

Julie

Meter:

Melissa Schepens

Robby Brans

Bertje is samen met 9 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan. Bertje is altijd al het dikkerdje van de groep geweest. Om deze reden wilden we hem eerst (dikke) Bertha noemen, maar zijn geslacht liet dit niet toe, dus werd het Bertje ;) Bertje was altijd al de schuwste van de groep, maar de laatste tijd is hij er duidelijk geruster in. Hij komt al eten uit onze handen.

Peter:

Bertje

Meter:

Tina Chouffe, Laura De Caluwé

Charlien is de (stief-)zus van Charel. Ze zijn samen gered uit de industriële vleesindustrie. Door haar vroege sterilisatie is ze een stukje zwaarder en robuuster dan Charel, maar dat doet geen afbreuk aan haar aaibaarheidsfactor. Als het op eten aankomt, durft ze al eens gulzig uit de hoek komen maar achteraf komt ze je steeds bedanken met haar befaamde modderkusjes. Het blijft fantastisch om te zien hoe zachtaardig deze kolossen zijn. Zij is dan ook één van onze boegbeelden om meer awareness te creëren rondom veganisme. Charlien kwam samen met Charel op 25 augustus 2016 bij ons terecht.

Peter:

Charlien

Meter:

Teri Voliotis

Jo Dirix

Charel is de (stief-)broer van Charlien. Ze zijn samen gered uit de industriële vleesindustrie. Met zijn potentiële grootte en gewicht zou iedereen beducht moeten zijn voor Charel. Maar niks is minder waar: hij is één van de aanhankelijkste varkens in de opvang en heeft niet liever dan dat hij lang en stevig gemasseerd wordt. Ook belly rubs zijn een verpilcht ritueel om tot zijn vriendengroep toe te treden. Hij is dan ook één van onze boegbeelden om meer awareness te creëren rondom veganisme. Charel kwam samen met Charlien op 25 augustus 2016 bij ons terecht.

Peter:

Charel

Meter:

Annelies Mullens, Mia Goossens

Hylko Oosterloo, Pieter Mebis

Paulientje is een super schattig roze hangbuikvarkentje! Naast haar schattig neusje, heeft ze ook een extreem lief karakter. Al knorrend komt ze iedereen vragen om een knuffel. Paulien was de helft van het duo Paulien en Paulette, twee hangbuikjes op de tuinbouwschool. Beide moesten de leerlingen leren omgaan met varkens. Spijtig genoeg kreeg Paulette een tumor en moest ze ingeslapen worden. Omdat Paulientje dan nog alleen bleef, kwam ze bij Forrest & Friends terecht op 28/06/2017.

Peter:

Paulien

Meter:

Sara Surinx, Margot Vastmans

Deze lieverd heeft samen met Becky een tweetal jaar geleefd op een kinderboerderij in Nederland. Nadat deze boerderij failliet ging, wilden ze deze dames naar de slacht brengen! Gelukkig werd daar een stokje voor gestoken (oa door KFAAF) en mogen zij nu oud worden op onze weides! (sinds 28/10/2017 bij Forrest&Friends)

Peter:

Lucky

Meter:

Myriam Serwy, Ingrid Hoeben

Jacky is samen met haar moeder, (pleeg-) vader, broer en zussen bij ons aangekomen omdat ze met hun zevenen op een klein, modderig weitje zaten. Ze is de kleinste van de groep maar net dat maakt haar inventiever als het op eten 'stelen' aankomt. Ze kent alle achterpoortjes en sluipwegen om alle lekkers te vergaren.

Peter:

Jacky

Meter:

Evelyne Berden

Deze lieverd heeft samen met Lucky een tweetal jaar geleefd op een kinderboerderij in Nederland. Nadat deze boerderij failliet ging, wilden ze deze dames naar de slacht brengen! Gelukkig werd daar een stokje voor gestoken (oa door KFAAF) en mogen zij nu oud worden op onze weides!

Peter:

Becky

Meter:

Elien Fdx

Tony Coppens

Peter:

Judith

Meter:

Leaf VZW

Andrew Claes

Peter:

Jenny

Meter:

Elke Aerts

Peter:

Jasper

Meter:

Eva Verlinden

Jérémie en Jérôme zijn samen met 8 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan. Jérémie is overleden op 25/07/2019.

Peter:

Jérôme

Meter:

Mila van Grootel

Popeye is samen met 9 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Popeye

Meter:

Martine Corten

Jaak is geadopteerd uit asiel waar de mannelijke hangbuikvarkens systematisch geëuthanaseerd werden wegens te lage plaatsingskansen. Ook ging de voorzitter daar er van uit dat ze steeds agressief werden/waren en was hij ze dus liever kwijt dan rijk. Bij ons is natuurlijk gebleken dat Jaak een knuffelaar eerste klas is.

Peter:

Jaak

Meter:

Christel Cauberghe

Samen met de rest van zijn familie (6 andere hangbuikjes die bij hem leefden), kwam Joske naar onze opvang vlak voor we van start gingen :D Jos is al een jaartje ouder en weet dus wel van aanpakken! Zo zal hij niet snel naast ons staan, maar een broodje komt hij gemakkelijk uit de hand eten :D

Peter:

Jos

Meter:

Annelies Moons

Samen met haar broer, 4 zussen, mama en stiefpapa kwam Jolien bij ons terecht, vlak voor onze opstart. Jolien is steeds op haar hoeden, maar kan af en toe toch verleid worden met een aaitje :D

Peter:

Jolien

Meter:

Jolien Coninckx, Godelieve Coppens

Op 17/11/2017 werd deze lieverd deel van onze familie. Jorge moest dringend bij de vorige eigenaar weg omdat de honden hem plots aanvielen. De eigenaar heeft een opvang voor bulldogs en dit ging heel lang goed. Maar op een dag begonnen sommige honden in de roedel Jorge aan te vallen en geen enkele omheining kon hen tegenhouden. Ondertussen heeft Jorge zijn beste vriend, Jurre, gevonden en genieten ze samen van hun dagen op de opvang.

Peter:

Jorge

Meter:

The Roller Girlz, Cindy Wellens, Ellen Van De Velde

Eric Alpaerts, Alexander Horvath Bekaert

Tuur & Twan zijn samen met 8 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Twan

Meter:

Caroline Celis

Kevin Hoppe

Tuur & Twan zijn samen met 8 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Tuur

Meter:

Debby La Puma, Carolien Groenendaels, Christine Hermans

Stan Hermans

Peter:

Tibor

Meter:

Natascha Stouraitis, Monique Bortels

Michel van Grootel

Peter:

Rozie

Meter:

Océane Cougneau, Els Vincken, Buruzs Melitta

Laurens

Peterke is samen met 9 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Peterke

Meter:

Evi Vanmechelen, Linda Everaerts

Julian is samen met 9 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Julian

Meter:

Aline Cailliau

Joshua is samen met 9 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Joshua

Meter:

Inge Van Hooydonck

Joey is samen met 9 andere mannetjes in januari 2016 overgenomen uit een failliet vakantiepark. De eigenaar had deze dieren op een ander asiel geadopteerd, maar deze nam hen niet terug en raadde zelfs euthanasie aan.

Peter:

Joey

Meter:

Tatjana Vannecke

Thomas Verbeeck

Jurre kwam samen met broertje Fred bij ons op 3/05/2018. Hij is de nieuwsgierigste van de twee en zoekt steeds meer contact met Jorge! Hij mag nu samen met Fred en Jorge oud worden tussen onze geiten.

Peter:

Jurre

Meter:

Mieke Silvertand, Melissa Schepens, Mila van Grootel

Thomas Heijens, Arnout Van de Meulebroucke

OPENINGSUREN

ADRES

TELEFOONNUMMER

Bij Forrest & Friends zijn er geen vaste openingsuren. Voor een bezoekje ben je steeds welkom op onze opendeurdagen. In verband met adoptie of afstand van een dier, gelieve ons telefonisch of via mail te contacteren.

Bredestraat 128
3293 Kaggevinne (Diest)

België

0497 / 60 51 05

CONTACTEER ONS

MAILADRES