Adoptie

Waarom hangbuikvarkens?

Hangbuikvarkens zijn extreem lieve en intelligente dieren. Ze kunnen, mits voldoende aandacht, dan ook uitgroeien tot een prachtige vriend voor het leven. 
Als sanctuary willen wij dieren een permanente thuis geven, echter is dit niet altijd even gemakkelijk. Hangbuikvarkens zijn namelijk vaak een impulsaankoop, maar dat schattige biggetje voor de kindjes, groeit uit tot een reus van wel 100kg. Veel van deze hangbuikjes worden eveneens op een veel te klein stukje gazon gehouden, waardoor ze de neiging krijgen uit te breken (hoe zou je zelf zijn als je elke dag dezelfde 10m² zou zien) en van gras blijft natuurlijk niet veel meer over dan. Dus belanden ze maar al te vaak gratis op tweedehands sites of op de dierenartsentafel voor euthanasie. 
Wij krijgen dan ook bijna wekelijks de vraag een hangbuikvarken (of 2) op te vangen en deze vraag is natuurlijk niet houdbaar als we al deze dieren zelf moeten houden. Vandaar dat we dus enkele hangbuikvarkens ter adoptie stellen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we ze proberen "kwijt te geraken", de adoptanten zullen aan bepaalde vereisten moeten voldoen, zodat we (hopelijk) niet dezelfde problemen voor hen creëren als waarmee ze aankwamen.
Geïnteresseerd in het adopteren van een van onze hangbuikvarkentjes? Contacteer ons dan via mail: forrestandfriendsvzw@gmail.com

Vereisten voor adoptanten

Onze varkens die ter adoptie staan, moeten steeds buitenbeloop hebben van 250m² per varken.

Varkens worden altijd per twee geplaatst (tenzij ze bij een ander varken worden geplaatst).

De adoptanten moeten zich registreren bij DGZ als hobbyvarkenhouder. Onze varkens kunnen enkel vertrekken naar een nieuwe thuis waar er een geregistreerd beslag is. Uiteraard kunnen wij een handje helpen in deze papierwinkel.

Wij ontmoeten de adoptanten graag op voorhand. Zo kunnen jullie eveneens al eens kennis maken met de lieverds!

Geadopteerd

Guusje

Fonske

Jimmy

Ter adoptie

 

 

 

 

 

 

                                     Bobbie


Op facebook in onze map "herplaatsing op afstand" kan je altijd varkens vinden die niet bij ons op de opvang aanwezig zijn, maar die wel een nieuwe thuis zoeken. De contactgegevens van de huidige eigenaren kan je daar ook vinden. 

OPENINGSUREN

ADRES

TELEFOONNUMMER

Bij Forrest & Friends zijn er geen vaste openingsuren. Voor een bezoekje ben je steeds welkom op onze opendeurdagen. In verband met adoptie of afstand van een dier, gelieve ons telefonisch of via mail te contacteren.

Bredestraat 128
3293 Kaggevinne (Diest)

België

0497 / 60 51 05

CONTACTEER ONS

MAILADRES